Zorg voor een fijne nieuwe badkamer met deze tips

De badkamer is één van de kamers en ons huis met de meest specifieke functionaliteit. De badkamer fungeert meestal als vochtige ruimte waarin wordt gedoucht en gewassen. De meeste badkamers bestaan uit een douche of bad (in sommige gevallen beide) en een wastafel. Veel mensen hebben ook nog een toilet in een badkamer en in sommige gevallen zijn ook de wasmachine en droger hier te vinden. Omdat de badkamer een dusdanig specifieke ruimte is, wordt deze ook vaak apart verbouwd van de rest van het huis. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten op het moment dat je je badkamer gaat verbouwen.

Safety first

Bij het verbouwen van de badkamer is het belangrijk om goed op de veiligheid te letten. Er gebeuren namelijk jaarlijks veel ongelukken in badkamers. Een van de grootste risico's In de badkamer is het uitglijden onder de douche of bij het instappen in bad. Dit is zo'n groot risico omdat de vloer van de badkamer vaak nat is en er zeep op de grond kan liggen. In combinatie met blote voeten betekent dit dat een klein moment van onbalans kan leiden tot een zware val. Bij het inbouwen van een nieuwe badkamer is het dus verstandig om hier rekening mee te houden. Dit kan al vrij simpel door een slipvrije ondergrond aan te brengen op de vloer van de douche of door bijvoorbeeld een aangepast bad te installeren waar je niet je benen voor hoeft op te tillen om in te kunnen stappen. door te zorgen voor een stevige inloop douchewand verklein je de kans dat je door de deur heen valt en je hoofd stoot tegen de wastafel. een ander belangrijk aspect van veiligheid In de badkamer is de elektra. Alle elektra In de badkamer moet geaard zijn om elektrocutie te voorkomen in combinatie met een natte ondergrond.

Koop de juiste producten

Bij badkamerwinkels zijn vaak heel veel verschillende producten te vinden. wil je een toilet kopen? dan zijn er vaak tientallen verschillende opties. Laat je hiervoor adviseren door de verkoper en de expert, die kunnen je vaak het beste uitleggen wat je nodig hebt. Als je liever zelf alles inbouwt en uitkiest zorg er dan voor dat je altijd de juiste producten koopt. De wandbekleding en vloerbekleding moeten geschikt zijn voor de natte ruimte en de lichtknopjes moeten specifiek voor badkamers zijn gemaakt. Het is dus verstandig om je inkopen te doen bij een expert op het gebied van badkamers en sanitair