Zo regel jij jouw droom tiny-house

Hoewel de trend van de tiny-houses ondertussen wat gekalmeerd lijkt, betekent dit natuurlijk niet dat je deze droom maar aan de kant moet zetten. Het is een investering waar je namelijk veel voordelen uit kunt halen. Wonen in een tiny-house brengt je meer in contact met jezelf en met de natuur op deze prachtige aarde. Maar hoe zet je jouw droom nou op poten? Een tiny-house bouwen kost veel geld en je zult dus sowieso flink moeten sparen. Wanneer je genoeg geld hebt, lees je in dit artikel wat je kunt doen om ervoor te zorgen dat jij zo snel mogelijk van jouw tiny-house kunt genieten.

Het begint met de grond en vergunningen

Je mag in Nederland niet zomaar overal bouwen wat je wilt. Je zult dus eerst een stuk grond moeten vinden waar je dan ook nog eens een tiny-house op mag bouwen. Hiervoor kun je het beste checken bij de gemeente of zij weten of er kavels vrij zijn waar je dit op zou mogen bouwen. Voor een tiny-house heb je uiteraard niet al te veel grond nodig, maar de meeste tiny-livers geven de voorkeur aan genoeg grond rond hun tiny-house, zodat ze een mooie moestuin kunnen groeien of heerlijk kunnen genieten van de natuur als het weer dit toelaat. Het is echter goed om al een redelijk beeld te hebben van wat je zou willen bouwen, dus zorg ervoor dat je een schets hebt van de tiny-house die je wilt laten bouwen.

De juiste bedrijven in armen nemen

Als je eenmaal een kavel op het oog hebt, kun je contact opnemen met bedrijven wier hulp je nodig zult hebben. Een bouwbedrijf in Hoogeveen bijvoorbeeld en een ontwerpbureau gespecialiseerd in tiny-houses. Een bouwbedrijf kan je helpen met alle aspecten die komen kijken bij de bouw van jouw project, maar ze zullen veelal geen ontwerpen voor je maken. Een ontwerpbureau inhuren om jouw tiny-house te ontwerpen is dus een goede stap om ervoor te zorgen dat alle aspecten van jouw droomhuis goed uitgewerkt worden. Beiden zijn nodig om van een goed ontwerp een mooi gebouw te maken. Aangezien het gaat om je woning en er veel mis kan gaan met het bouwen van een woning, kun je het beste zoeken naar bedrijven die betrouwbaar zijn en waar jij je goed bij voelt. Een woning bouwen is iets heel persoonlijks, dus het is het beste om zelf onderzoek te doen naar een goede match.

Jouw tiny-house een thuis maken

Als na een lang proces alles eenmaal staat, is het tijd voor de inrichting. Een tiny-house is klein en kun je dus niet volzetten met allerlei meubels. Je zult slimme innovaties moeten toepassen om de ruimte optimaal te benutten. Denk aan een bureau dat ook als eettafel kan dienen. Een aantal stoelen die je kunt hergebruiken aan tafel of als er gasten komen. Genoeg opbergruimte onder banken en bedden. Ook kun je veel spullen kwijt aan de muur om zo oppervlakte te besparen. Bij een tiny-house is een minimalistische levensstijl vrijwel altijd vereist, dus zorg ervoor dat je alleen de meest noodzakelijke spullen meeneemt. Je kunt je tiny-house persoonlijk maken met foto’s aan de muur en op bijvoorbeeld kastdeurtjes. En zo woon jij lekker in jouw tiny-house.