Wil jij een perceel kopen? Let hier op!

Heb jij een leuk stuk perceel op het oog? Dan is het goed dat je bij dit artikel terecht bent gekomen. In dit artikel zullen we kort stilstaan waar jij op moet letten als je besluit een perceel te willen kopen. Hierdoor weet je zeker dat je alle benodigde informatie tot je neemt die van belang zijn bij het kopen een stuk grond. Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben, dan is het advies zeker om jezelf hierin te verdiepen. Het aanschaffen van een stuk grond is namelijk complex en gaat gemoeid met veel geld. Wees daarom altijd voorbereid.

Raadpleeg de kadaster direct

Als eerste is het goed om een perceel platform te raadplegen. Hier kun je namelijk eenvoudig alles inzichtelijk krijgen met betrekking tot het kadaster. De kadaster gegevens zijn grotendeels vrij te raadplegen, maar wil je additionele informatie, dan zul je hiervoor moeten betalen. Als je van de gratis versie gebruik wilt maken, kun je de belangrijkste informatie vinden zoals de kadastrale grenzen. Hierdoor zie je direct wat de grenzen zijn van het perceel dat jij wilt kopen. Dat is natuurlijk wel zo handig, want hierdoor weet je zeker dat je een perceel koopt dat voldoet aan jouw verwachtingen. Niets is namelijk zo vervelend als het kopen van een perceel dat mondeling groter leek dan daadwerkelijk is. 

Tegen betaling kun je ook nog additionele informatie inzien. Zo kun je bijvoorbeeld het bestemmingsplan inzien waardoor je precies weet of het doel wat jij voor ogen hebt aansluit bij het bestemmingsplan. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het voorkomen dat je een perceel koopt waar je spijt van zult krijgen. Het advies is daarom om altijd het bestemmingsplan te controleren met jouw doel.

Vraag advies aan een specialist

Heb jij een mooi stuk perceel op het oog? Dan is het zeker aan te raden om te kijken of je een specialist kan inschakelen die alles van je regelt. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet waardoor je zonder zorgen een stuk grond zult kopen. Kies je ervoor om zelf een stuk grond te kopen, dan kan het voorkomen dat je jezelf in de vingers snijdt en dat wil je absoluut voorkomen. Voorkomen is beter dan genezen en daarom is het advies altijd om een specialist in te schakelen die je tijdens dit proces kan helpen.