Wat is een Wtw filter?

wtw filter

In deze blog zul je meer informatie krijgen over de Wtw filter. Allereerst is het handig om te weten wat zo een Wtw filter nou precies doet. In bijna elke nieuwe woning kun je een WTW filter vinden. Dit is een filter waarbij de stofdeeltjes binnen een woning gefilterd worden. Het gaat hier om alle lucht die naar binnenkomt, maar ook die naar buiten gaat. Zo een wtw filter kan verschillen per merk, maar ook per unit. Bij de verschillen zou je kunnen denken aan de verschillende afmetingen. Ook zou je kunnen denken aan de filter klassen. Voor de verschillende afmetingen kun je terecht bij de vele verschillende merken en de typen bij het merk. 

wtw filter

Units voor de WTW

Bij de wtw filter zijn er verschillende wtw units. Deze units bestaan uit een aantal dingen. Je zou hier kunnen denken aan drie dingen, namelijk een ventilator, een warmtewisselaar en de filters. Nu je weet waar zo een unit uit bestaat, is het ook handig om te weten wat zo een unit doet. Zo een unit kan ervoor zorgen dat de lucht verwarmd en gefilterd kan worden. Deze manier van verwarmen en filteren gebeurt op een duurzame manier. 

De voordelen van WTW filters

Er zijn een aantal voordelen bij de wtw filters. Zo wordt het huis geventileerd op een duurzame manier. Dit is niet alleen fijn voor jezelf, maar het is ook goed voor het milieu. Verder is zo een wtw filter zuinig. Het zorgt voor een energiezuinig verbruik. Een van de meest bekende voordelen is dat je een goede luchtkwaliteit in het huis hebt. Dit zorgt voor een gezond binnenklimaat.