Wat aluminium kan betekenen voor jouw architectuur

Veel mensen maken gebruik van aluminium in het bouwen van een huis of gebouw, dit heeft te maken omdat het een relatief sterk materiaal is en ook heel erg licht. Het kan dus makkelijk structuren bij elkaar houden terwijl er weinig extra gewicht bijkomt. Voor bepaalde materialen kan dit heel erg handig zijn zoals glas en soms zelfs hout. Aluminium is niet alleen handig voor bepaalde technische kwesties in het bouwen of verbouwen maar ook kan het ontzettend gaaf zijn als designonderdeel. Het geeft een ontzettend strakke en moderne look aan de binnen en buiten kant wanneer gebruikt.

Als Gevelbekleding

Het handige van aluminium gevelbekleding is dat erosie aan het materiaal vrij laag is over tijd waardoor het een uitstraling heeft dat het vrij nieuw is al staat het er misschien al 10 jaar. Je kunt goed kiezen tussen kleuren omdat aluminium goed kan bewerkt worden al zal dan de bijwerking kosten en tijd wel wat eerder komen. Er zijn gewoon veel opties wat je hier kunt doen en dit is ontzettend gaaf.

Raamprofiel

Hier heeft een aluminium raamprofiel meer een praktisch voordeel dan esthetisch. Veel raamkozijnen zullen worden gemaakt zijn van hout waar naar een aantal jaar schimmel en schade aan zal zijn waardoor het zou moeten worden vervangen. Dit is niet het geval met aluminium, hier zul je niet tot weinig last hebben van schimmel laat staan schade tot het probleem van vervanging. In oude huizen is het lastig om de switch te maken van hout naar aluminium dus is het slim als er iets nieuws komt direct voor het raamprofiel te kiezen voor het beste, oftewel aluminium.