Waar rekening mee houden bij gebruikmaken van renovlies behang?

Er kan tegenwoordig worden vastgesteld dat er steeds vaker bij renovatie gebruik wordt gemaakt van renovlies behang. Ze wordt dan ook zeer vaak verkozen als alternatief boven het traditionele stucwerk. Hier zijn meerdere goede redenen voor aan te halen, maar voor veel mensen is het toch vooral de kostprijs die van doorslaggevend belang is. Renovlies behang is namelijk veel voordeliger uit te voeren in vergelijking met stucwerk terwijl het toch nog steeds een prachtig eindresultaat weet te realiseren. In de praktijk wordt er tegenwoordig zowel van renovlies behang gebruik gemaakt voor wat het renoveren van huizen betreft als het uitvoeren van wandafwerking. Bent u eveneens van plan om gebruik te gaan maken van renovlies behang? Ontdek dan op deze pagina waar u allemaal rekening mee moet houden!

  1. Waarom kiezen voor renovlies behang? 

In eerste instantie stellen veel mensen zich de vraag waarom ze nu precies zouden moeten kiezen voor het gebruik van renovlies behang. Zoals eerder in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven speelt voor velen vooral het financiële aspect een zeer belangrijke rol. Renovlies behang staat er algemeen om bekend financieel veel interessanter te zijn in vergelijking met stucwerk waardoor ze het mogelijk maakt om wanden eenvoudiger en sneller af te werken. Zo hoeft u niet eindeloos in de verbouwingen te blijven zitten. 

Hoe interessant het financiële voordeel van renovlies behang ook mag zijn, het spreekt voor zich dat er nog meer voordelen aan verbonden zijn. Zo kan er met renovlies gewoon een perfecte afwerking van de wand of muur worden gerealiseerd. U dient er eigenlijk alleen maar rekening mee te houden dat bubbels die zich op de muur hebben gevormd vlak gemaakt dienen te worden zodat ze niet meer als uitstulping zichtbaar zijn op de muur. Los daarvan kunnen andere oneffenheden zoals bijvoorbeeld gaatjes of scheurtjes met renovlies perfect worden weggewerkt. Zo komt u terug over een echt mooi afgewerkte muur te beschikken.

  1. Keuze uit verschillende soorten renovlies behang 

Wanneer ook u in uw woning gebruik wenst te maken van renovlies behang zult u meteen kunnen vaststellen dat er een keuze kan worden gemaakt uit tal van verschillende mogelijkheden. In het bijzonder is renovlies behang bijvoorbeeld verkrijgbaar in de meest uiteenlopende diktes. Van welke dikte er precies gebruik zal worden gemaakt is steeds afhankelijk van de mate aan oneffenheden waarvan sprake is. Dit betekent dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen de volgende ondergronden: 

  • Een gladde, gepleisterde muur welke beschikt over verschillende, kleine scheurtjes; 
  • Een gladde, uit gepleisterde gyproc of gipsplaten; 
  • Gladde, gepleisterde muren waarin barstjes zijn vast te stellen; 
  • Een poreuze, gladde ondergrond zoals met name hout of pleister;
  • Een niet-poreuze, gladde ondergrond zoals bijvoorbeeld een geverfde muur; 

Bij het uitkiezen van het soort renovlies behang dient er tot slot eveneens altijd rekening te worden gehouden met de wenselijke eigenschappen waar het behang over dient te beschikken. Op dit vlak kan er bijvoorbeeld een keuze worden gemaakt tussen voorgeschilderd behang, anti-allergisch behang en energiebesparend of geluidsabsorberend behang. Even goed het nodige onderzoek doen naar het type renovlies belang waar gebruik van dient te worden gemaakt is dus altijd een absolute must.