Waar moet je rekening mee houden tijdens ruwbouw?

Ruwbouw

Ruwbouw legt het fundament voor je woning. In deze fase van de verbouwing wordt het skelet van je woning gecreëerd. Het is belangrijke om tijdens deze fase de juiste keuzes te maken. Om ruwbouw betaalbaar te houden kun je rekening houden met een aantal zaken, zoals het aantal ramen per m² en de materialen die je gebruikt. Wil jij weten waar je rekening mee moet houden tijdens de ruwbouwfase? Lees hier meer over in deze blog.

Ruwbouw betaalbaar houden: hier moet je rekening mee houden

Ruwbouw is een belangrijke fase in het bouwproces. De kosten kunnen ook behoorlijk oplopen tijdens deze fase van het bouwproces. Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden om enigszins binnen het budget te blijven. Hieronder geven we je een aantal tips om de kosten tijdens de ruwbouwfase laag te houden.

Laat je bouwgrond op tijd onderzoeken

Voordat er kan worden begonnen aan de ruwbouw moet de bodem eerst worden onderzocht. Hiermee vermijd je onaangename verrassingen, zoals onstabiele grondlagen of noodzakelijke funderingsaanpassingen. 

Aantal ramen per m²

Houdt rekening met het aantal ramen per m². Veel licht is mooi, maar kost ook veel geld. Beperk daarom het aantal ramen per m². Op deze manier behoud je de warmte in je huis en houd je ook de kosten in toom. 

Bouw compact

Bouw zo compact mogelijk. Een compacte woning is niet alleen energie-efficiënt maar ook kosteneffectief. Minder buitenmuren betekent minder hoge kosten. Denk dus goed na over de indeling van je woning.

Denk na over de materialen

Het belangrijkste om rekening mee te houden zijn misschien wel de materialen. De materialen vormen namelijk de ruggengraat van je ruwbouw. Kies daarom voor duurzame materialen en materialen die binnen je budget vallen. Vergelijk prijzen, kwaliteit en duurzaamheid om de juiste keuzes te maken.

Bespaar niet op energiezuinigheid

Energiezuinig bouwen lijkt meestal erg duur, maar de investering betaalt zich uiteindelijk vanzelf terug. Investeer in goede isolatie, hoogwaardige ramen en deuren en denk na over duurzamen energiebronnen. Deze investeringen zorgen niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een milieuvriendelijker huis.