Voldoet jouw gebouw aan alle voorwaarden?

Een bouwkundig rapport kan jou hierover waarschijnlijk meer duidelijkheid geven. De voorwaarden voor in de bouw zijn er niet voor niets. Deze zijn er voor de veiligheid van alles en iedereen. Deze regelgevingen zorgen ervoor dat de gebouwen en woningen in ons land veilig. Je wilt natuurlijk niet dat je bijvoorbeeld ineens door een vloer heen zakt, dat zou verschrikkelijk zijn om zoiets mee te maken. Je wilt dit soort situaties voorkomen, en daarom zijn er regels opgesteld binnen de bouw. Iedereen is verplicht zich hieraan te houden, anders mag een project niet gebouwd worden. Er zijn dan ook genoeg mensen die er als beroep voor zorgen dat dit goed geregeld wordt en alles van het project aan de regels voldoet.

Kun je het ook laten keuren?

Zeker is het ook een mogelijkheid om je woning te laten keuren door professionals zoals bijvoorbeeld https://www.keuringsdienstvoorwonen.nl/. Zij zorgen er dan voor dat alles van je gebouw gekeurd wordt door iemand die hier alle ervaren in heeft en extreem veel kennis bezit over de regels die er allemaal precies zijn. Een super groot voordeel dus wanneer je op zoek bent naar een snelle en goede keuring zodat je de keuring ook weer gelijk voor elkaar hebt. Je wilt namelijk niet al te lang bezig zijn met een keuring zodat je weer zo snel mogelijk verder kan. 

Of ga je het zelf keuren?

Je kan ook zelf een gebouw gaan keuren. Je moet hier alleen dan wel de nodige bouwkundige kennis voor hebben en precies afweten van alle regels en wetten die er zijn wat dit betreft. Jij bent dan wel hoofdverantwoordelijk voor de veiligheid van het gebouw. Als er dan iets gebeurt, ben jij aansprakelijk voor de schade die er is aangedaan. Een klein foutje kan dus fataal zijn. Doe het dus alleen zelf als je echt daadwerkelijk weet waar je het over hebt.