Tips voor als je zelf een huis gaat bouwen.

tv kasten

Een eigen huis laten bouwen is een leuk, maar langdurig traject. Voordat de bouw kan beginnen, moet er veel gebeuren. Het begint met een goede voorbereiden en het regelen van een aantal randvoorwaarden.

Wanneer je kiest voor een villa, heb je waarschijnlijk al een beeld waarin je de villa wilt laten bouwen. Het ontwerp wordt net zo lang fijn geslepen zodat het helemaal aansluit op je wensen. 

Het eerste waar je mee bezig moet is het regelen van een hypotheek en het zoeken van een geschikte grond. Hier moet je rekening mee houden dat je niet op elke kavel goed kunt bouwen en er bouwvergunningen geregeld moeten worden. 

Hierna kun je bezig gaan met het ontwerp; bedenk je woonwensen. Droom je van een eigen inloopkast, of heeft je partner liever een extra logeerkamer? Of toch een schuur met houten tuindeuren? Ga er goed voor zitten en wanneer het helder is wat je wilt; benader een architect. Denk niet te luchtig over het contract met de architect; leg alle afspraken en het maximaal budget vast. 

Hierna kan de bouw beginnen. Het eerste moment dat de eerste heipaal in de grond gaat totdat je de sleutel in de voordeur kunt steken kan aardig wat tijd in beslag nemen. Maar uiteindelijk heb je ook iets wat je naar eigen wens hebt gerealiseerd!