Schoonmaken op lastige plekken

siliconenkit verven

Schoonmaken is nu niet bepaald onze hobby. Maar het is wel belangrijk. Veel stof en afvalstoffen in huis is niet bevorderlijk voor de gezondheid en moet dan ook af en toe verwijderd worden. Naast het feit dat af en toe schoonmaken gezond is, is het natuurlijk ook gewoon fijn om in een schoon huis te wonen. Vandaar dat we regelmatig stofzuigen, dweilen en poetsen. Maar er zijn van die plekken waar we eigenlijk nooit schoonmaken, denk bijvoorbeeld aan voegen. In dit artikel vertellen we je iets over handige tools zoals de siliconenkit verven die je kunnen helpen bij het schoonhouden van lastige plaatsen. 

siliconenkit verven

Enkele lastige plekken

Wat zijn dan van die lastige plekken waar we het over hebben? De eerste plek die voordoet zijn natuurlijk plekken onder zware objecten zoals banken en kasten. Hier gaat zich van veel stof onder plaatsen, maar vaak zijn de openingen te klein om met een stofzuiger goed bij te kunnen.

Ook zijn voegen vaak erg lastig schoon te houden. In de badkamer in het bijzonder zien we dat juist in de voegen veel schimmelvorming plaatsvindt omdat deze plekken lastig te reinigen zijn. 

Ook kastjes waar veel dingen in staan zijn lastig schoon te maken. Maar dit is vaak mee een geval van luiheid. Veelal zijn we namelijk te lui om het kastje even uit te ruimen voor een schoonmaakbeurd. 

Enkele handige tips.

Om ons te helpen bij het schoonmaken van deze lastige plekken zijn er gelukkige enkele hulpmiddelen beschikbaar. Wellicht de eerste waar we aan moeten denken is bijvoorbeeld de swiffer die het heel gemakkelijk maakt om onder lage en op hoge plaatsen stof te verwijderen waar je anders met een stofzuiger niet zou komen. Ook is een voegstift een absolute aanrader voor het schoonmaken van voegen. Met een voegstift zorg je ervoor dat je voegen er weer wit uitzien.