Rubberen matten bij superwoonwinkel

Als vloerbedekking in de woonkamer zijn rubberen matten wat minder sfeervol, maar in ruimtes waar de vloer zwaar wordt belast is een rubberen mat een ideale vloerbedekking. Daarbij kun je denken aan een fitnessruimte, een keuken of een werkplaats. Het grote voordeel van rubber is dat het uitstekend bestand is tegen vuil. Zelfs als er chemische stoffen op terecht komen gaat de vloerbedekking niet kapot. Met speciale reinigingsproducten zijn rubberen matten weer goed schoon te krijgen. Ook een zware belasting kan geen kwaad. Zodra deze belasting is verwijderd zal het rubber zijn oorspronkelijke vorm weer aannemen.

Ondergrond voor fitness

Als vloer voor een fitnessruimte hebben rubberen matten twee grote voordelen boven een andere soort vloerbedekking. Ten eerste zullen de contactgeluiden van de gebruikte apparatuur minder gemakkelijk doordringen in de rest van het gebouw. Dat komt door de veerkracht van het rubber. Als je in een flat woont is dat een belangrijke factor. Een ander voordeel van rubberen matten in de sportruimte is dat je daar niet op uitglijdt, zelfs niet als je flink hebt gezweet. Om de kans op uitglijden extra te voorkomen kies je voor een mat met ronde noppen. Daardoor heb je nog wat meer grip.

Rubberen matten op maat

De rubberen matten die worden verkocht bij superwoonwinkel worden altijd op maat gemaakt. Het gaat om zwarte matten met ronde noppen. Je kunt op de website precies aangeven welke afmetingen je nodig hebt. Dat gaat in een aantal stappen met behulp van een configurator. Eerst kies je een vorm. Je hebt de keuze uit een vierkant of rechthoek, een cirkel, een ellips of een ovaal. Daarna geef je in centimeters op hoe groot de gekozen vorm moet zijn. Als je de rubberen matten liever zelf op maat maakt kun je een rol bestellen.