Oranje aanslag uit je douche verwijderen in een handomdraai

oranje aanslag douche

Worstel je ook met lelijke oranje vlekken in je douche, je bad en je wastafel? Er is een makkelijke oplossing voor het schoonmaken van deze vlekken in je badkamer zonder dat je daarvoor gevaarlijke chemicaliën voor hoeft te gebruiken.

oranje aanslag douche

Hoe ontstaan de oranje vlekken in je sanitair?

Als je ook last heb van oranje vlekken in je badkamer sanitair kan het zijn dat jouw water uit een natuurlijke bron komt. Deze vlekken ontstaan op je wastafel, in je bad of in je douche en worden veroorzaakt door de aanwezige mineralen in je water zoals ijzer en magnesium. Als het ijzer uit het water in contact komt met zuurstof ontstaan er roestplekken. Dit zijn de oranje vlekken in je douche. Het kan ook zo zijn dat er zich een bacterie genesteld heeft in je badkamer. Het gaat dan vaak om de serratia marcescens. De bacterie verspreidt zich door de lucht en gaat opzoek naar warme en dampende plekken om zich te nestelen. De bacterie voedt zich aan douchezeep en ook een vieze douche/badkamer kan een aangename plek zijn voor deze bacterie.

Er zijn verschillende soorten schoonmaakmiddelen die beweren oranje vlekken aan te pakken. Heb je al veel verschillende soorten schoonmaakproducten geprobeerd maar lijken de vlekken permanent te zijn? We bespreken hoe je de douche het makkelijkst schoon maakt en houdt, zodat je langer van een vlekvrije badkamer geniet.

Hoe maak en houd je de douche schoon en vlekvrij?

Door je douche schoon en droog te houden tussen het gebruik door, voorkom je de meeste oranje vlekken, bacteriegroei en andere aanslag zoals kalk. Het is het best om je douche eenmaal per week schoon te maken met een mix van afwasmiddel en azijn. Je kunt dit in je douche sprayen, tien minuten laten intrekken en daarna afspoelen met water. Houd rekening met de extra slechte te bereiken plekjes waar vuil en bacteriën zich makkelijk ophopen. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen en daarom kun je na elke douchebeurt, je douche het beste droog maken met een trekker en een handdoek. Je voorkomt hiermee nare oranje aanslag douche.