Op zoek naar een unieke keuken? Welke stijlen zijn er

keukengrepen

Een nieuwe keuken kopen is een leuke bezigheid, maar niet iets dat je dagelijks doet. Tijdens je zoektocht kom je ook tot de ontdekking dat er enorm veel keuze is en dat de prijzen flink uiteenlopen. Feitelijk kun je een keuken zo duur maken als je zelf wilt, maar de prijs is uiteindelijk afhankelijk van voor welke vorm, welke materialen en welke kleuren je kiest. Heb je een dure smaak? Dan moet je logischerwijs ook dieper in de buidel tasten. Daarnaast is het belangrijk om voor een bepaalde stijl te kiezen zodat je een mooi geheel kunt creëren en een exemplaar krijgt die helemaal op jouw wensen is afgestemd. In onze blog nemen wij deze verschillende stijlen onder de loep. 

De landelijke keuken

De landelijke keuken is op dit moment de meest gekozen stijl en dat is logisch. Want deze keukens zijn sfeervol en gezellig. Warme kleuren en natuurlijke materialen zorgen voor meer sfeer en een prettig gevoel wanneer je aan het koken of het bakken bent. Deze stijl is ook perfect te combineren met verschillende materialen en kleuren dat maakt het nog geliefder bij de consument. In landelijke keukens wordt veelal hout gebruikt en dat is uiteraard niet het beste materiaal om te gebruiken voor bijvoorbeeld een spatwand of een vloer. Maar je kunt wel een mooie warme houtlook creëren door bijvoorbeeld de vloer en spatwand te bedekken met houtlook tegels.

De moderne keuken

Moderne keukens zijn razend populair en passen ook perfect bij een modern interieur. Vooral bij huishoudens met een open keuken is het van belang dat de stijl van een keuken overeenkomt met de stijl van een woonkamer en/of een eetkamer. Moderne keukens zijn minimalistisch en strakke designs en lijnen zorgen in combinatie met lichte kleuren voor rust. In deze stijl worden ook veel materialen, zoals glas en RVS gebruikt. Voor vloeren en spatwanden zien we steeds vaker dat mensen kiezen voor een mooie en strakke betonlook tegel die een moderne zwarte keuken echt tot leven laat komen.

Industriële keukens

Industriële keukens zijn eveneens populair en vooral bij consumenten die blij worden van robuuste keukens die vaak materialen zoals hout, beton en staal bevatten. Deze stoere keukens zijn een eyecatcher in de woning en zijn ook nog eens enorm praktisch. Omdat deze keukens in tegenstelling tot bijvoorbeeld de landelijke keuken qua design veel strakker is. Een industriële keuken bevat vaak ook vrijstaande apparatuur, zoals een mooi vormgegeven fornuis of een Amerikaanse koelkast.

Klassieke keukens

En dan nog de klassieke keukens die nostalgie moeten oproepen. Deze stijl combineert verschillende kleuren met materialen en kun je vrijwel helemaal naar wens ontwerpen. Een groot voordeel van de klassieke keuken is dat deze sfeervol en warm is, maar dat je de stijl ook goed kunt combineren met elementen van andere keukenstijlen. Denk bijvoorbeeld aan invloeden van een moderne, industriële en de landelijke keukens. Dat maakt de klassieke keuken nog altijd een populaire keuze. Ook om het feit dat deze keukens chique ogen en feitelijk tijdloos zijn.