Ook een kleine palm heeft een grote tropische uitstraling

Een palm is een zeer bijzondere plant. De bladeren zijn over het algemeen lang en smal en ze staan mooi open als een waaier. Palmen die buiten staan, wiegen bij het minste briesje. Het ruisen van de bladeren lijkt op het geluid van de golven van de zee. Zelfs een kleine palm brengt jou al ver weg naar exotische oorden. Misschien heb je een kleine tuin of wil je je terras exotisch aankleden. Of je wilt gewoon meerdere palmen bij elkaar plaatsen. Kies dan voor een kleine palm. Het is dé ideale plant om een zuiderse sfeer in je tuin of binnen in huis te scheppen.

Kleine palmen in diverse soorten

Als we het over een ‘kleine palm’ hebben, dan is dit vrij relatief. Een palmboom kan namelijk heel hoog en breed worden. Een palm wordt daarom nog als klein beschouwd zelfs al is hij bijvoorbeeld al bijna drie meter hoog. In deze kleine palmen vind je allerlei types. De ene palm heeft smalle fijne bladeren, de andere dan weer dikke stevige bladeren die recht omhoog staan. De ene heeft grijsgroene bladeren, een ander type heeft dan weer donkergroene bladeren. Dit geeft jou de mogelijkheid om de palm te laten aansluiten bij andere planten in je tuin of bij je interieur.

Combineer je palm op een stijlvolle manier

Een palm is een vrij makkelijke plant om te combineren. Bekijk goed of de kleine palm die jij kiest winterhard is. Het voordeel van een kleinere palm is dat je hem makkelijk verplaatst van binnen naar buiten en weer terug. Zo staat hij altijd perfect op de plaats waar hij zich goed voelt. Een palmplant gaat goed bij andere planten met bladeren: yucca, vijgenplant of agave bijvoorbeeld. Het groen van de palm past perfect bij exotische bloemen. En daarvan vind je er heel wat in het ruime aanbod. Combineer oranje, felrode of paarse bloemen met je kleine palm en de exotische sfeer is gegarandeerd!