Niet kunnen slapen, een grote ramp

Er zijn heel veel mensen die er last van hebben, namelijk slecht slapen. Dit klinkt misschien als iets kleins. Als je zelf een goede slaper bent denk je misschien, ach stel je niet aan, drink gewoon een theetje of lees een boek en ga slapen. Maar voor veel mensen ligt het niet zo gemakkelijk. Slecht slapen kan veel slechte gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Je concentratie gaat achteruit, je humeur, en ook andere lichamelijke functies. Er zijn wel een aantal oplossingen om beter te kunnen slapen.

Oplossingen

Als je een slechte slaper bent kun je bijvoorbeeld een ander dekbed proberen, een bamboe dekbed bijvoorbeeld. Als je niet kan slapen omdat je veel zweet is een bamboe dekbed daar een goede oplossing voor. Bamboe voelt namelijk van nature koel aan en het is heel goed in het afvoeren van transpiratievocht. Bamboe is ook heel lekker zacht en een soepele stof. Andere dingen die je kan proberen is meditatie. De meeste mensen kunnen niet slapen omdat er teveel in hun hoofd omgaat. Met meditatie zorg je ervoor dat je even alles echt goed op een rijtje kan zetten. Meditatie moet je wel leren, dus geef het niet na de eerste keer al op als het niet werkt. Je zult er echt even aan moeten wennen, maar zorg ervoor dat je eerst zorgt voor een rustige omgeving waar je je op je gemakt voelt. Doe eventueel een rustig muziekje aan en ga rustig zitten of liggen met je ogen dicht.

Weer goed functioneren

Niet kunnen slapen is dus echt geen pretje maar hopelijk zullen deze twee tips je helpen om weer goed in slaap te komen en een goede nachtrust te krijgen. Zo kun je de volgende dag weer goed functioneren op je werk en tijdens sport en alle andere dingen in je dagelijks leven.