Nadelen van een PVC vloer

Een PVC vloer is een erg populaire vloer. Dat is niet zo vreemd. De vloer heeft namelijk enorm veel verschillende voordelen. Het is door de vele voordelen soms moeilijk om de nadelen van een Berry Alloc PVC vloer in te zien. Je leest en hoort immers vaker de geweldige verkooppraatjes dan dat je echt een objectief beeld krijgt van een vloer. Hierdoor kan het soms misleidend zijn om een vloer te kopen. Om je toch een goed en eerlijk beeld te geven van een PVC vloer staan in deze blog de nadelen van een PVC vloer. 

Prijs

Het eerste nadeel van een PVc vloer is de prijs. Een PVC vloer is namelijk een van de duurste vloeren die er zijn. Het grote prijsverschil zit hem niet per se in de plank, maar op de manier van leggen. Je kan namelijk een PVC vloer niet zelf in huis leggen. Hier moet je echt een gespecialiseerde vloerenlegger voor zijn. Een andere reden voor de hoge prijs is het klaarmaken van de ondergrond. Een PVC vloer is namelijk erg flexibel. Als er een gat in de vloer zit, voel je die direct. De vloer wordt immers op de ondervloer vastgeplakt. Hierdoor moet de ondervloer eerst goed worden geëgaliseerd. Dit is een duur proces en dat voel je in de prijs van de vloer. 

Drukplekken

Een PVC vloer is dan wel kras- en slijtvast, maar dat betekent niet dat er geen drukplekken in kunnen komen. Er kunnen namelijk eenvoudig drukplekken in de vloer ontstaan. Heb je een zware kast in de woonkamer en op het PVC staan? Dan is de kans groot dat er drukplekken in de vloer komen.