Meer licht in je schuur met een platdakraam

platdakraam

Wanneer je een dak hebt wat niet schuin afloopt dan is het vaak moeilijk om hier een dakraam in te maken. Wat je dan vaak zie is dat je een lichtkoepel kan plaatsen als oplossing om meer licht in huis te krijgen. Hetzelfde geldt natuurlijk voor in je schuur. Je schuur heeft vaak maar één raam en zelfs dat zie je niet altijd. Dan kun je er hier ook voor kiezen om een lichtkoepel te plaatsen maar niet iedereen vindt dit mooi natuurlijk. Waar je dan ook voor kunt kiezen is een platdakraam. Zoals de naam al doet zeggen is dit dus een dakraam zoals je bent gewend, maar dan plat. Deze kun je net zoals een normaal dakraam ook open doen. Zo krijg je ook meteen frisse lucht binnen. Wanneer je dit bijvoorbeeld in je keuken maakt dan heb je ook meteen meer ventilatie zodat je kooklucht makkelijker weg kan. 

platdakraam

Daglicht is gezond voor je

We zijn er allemaal van op de hoogte dat daglicht gezond voor je is. Wanneer je dan een platdakraam plaats zul je dus ook meer daglicht krijgen. Dat is natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid. Eigenlijk zou iedereen met een plat dak hiervoor moeten kiezen. Het heeft namelijk meer voordelen dan nadelen.

Je lichtkoepel vervangen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je nu nog een lichtkoepel in je dak hebt zitten. Dan is het gelukkig ook geen probleem om deze te vervangen. Er zijn namelijk genoeg bedrijven die deze er voor jou uithalen wanneer je daar ook een platdakraam koopt. Verder zit er natuurlijk ook een voordeel aan. Je hebt dan namelijk ook meteen een gat in je dak zitten waar het dakraam kan worden geplaatst. Dit scheelt dus een hoop tijd. Het is wel handig dat je dit van te voren laat weten.