Makkelijk het gasverbruik verminderen in huis

We zijn tegenwoordig erg gewend aan de luxe van een warm huis. We verhogen al gauw de temperatuur als we het niet warm genoeg vinden in huis. Veel mensen staan er echter niet bij stil dat die extra graad bijdraagt aan de CO2-uitstoot. Dit zijn een paar tips van https://www.radiatorendiscounter.nl/ om goed om te gaan met verwarming in huis.

Gasverbruik verminderen

De winter loopt nu ten einde, maar de radiator wordt nog volop gebruikt. Het is daarom handig om te letten op een aantal punten. Besparen op het gasverbruik kan zonder al te veel moeite. Met de volgende tips bespaar je op het milieu én flink op de energiekosten; de verwarming zorgt namelijk voor zo’n 75 procent van het gasverbruik.

Heeft jouw radiator wel de juiste capaciteit voor je kamer? Misschien kun je een duurzamere radiator kiezen van Thermrad

Acht keer meer gasverbruik in winter

Nu het nog winter is, verbruiken we acht keer zoveel gas als in de zomer. Tijdens de warme periodes van het jaar compenseren ons energieverbruik in de koude tijden. Onze kachel heeft de grootste impact op de hoogte van onze energierekening en daarbij ook ons verbruik. Vooral in de winter kun je dus besparen op de gaskosten. 

Verschil van één graad

Wanneer je de thermostaat al één graad lager zet, scheelt dit al gauw 7 procent op je gasverbruik. Stel dat jij de thermostaat in op 20 zet in plaats van 21 graden op de momenten dat je thuis bent, dan bespaar je al een hoop. Ook kun je je thuis warmer aankleden, en ‘s avonds op de bank met een dekentje.

Vergeet ook niet om de kachel lager te zetten wanneer je de deur uit gaat. Zet de kachel niet te laag wanneer je dezelfde dag nog terug komt. Anders kost het namelijk meer energie om de ruimte weer helemaal op te werken. Wanneer je kort de deur uit gaat of aan het slapen bent kun je het beste kiezen voor een continu temperatuur van zo’n 18 graden. 

Deuren sluiten en niet alle ruimtes verwarmen

Het is erg zonde om het hele huis te verwarmen als je voornamelijk tijd doorbrengt in de woonkamer. Bedenk daarom in welke ruimtes van het huis je vaakst bent. De temperatuur in andere kamers kun je dan lager zetten. Zorg er daarnaast voor dat de warmte niet snel ontsnapt. Dat doe je door deuren te sluiten en ramen af te schermen met een gordijn.