leuke en trendy accessoires voor een terrasoverkapping

accessoires overkapping

Steeds meer mensen schakelen over op de keuze voor een terras overkapping. En zoals overkapping biedt vele voordelen. Zo kun je ongestoord buiten in je tuin zitten, zelfs wanneer het regent. Bij een te rasoverkapping zijn een aantal accessoires mogelijk. Deze accessoires overkapping maken je terras overkapping nog effectiever en nog beter. In dit artikel zullen we er een aantal op een rij zetten die het belangrijkste zijn.

accessoires overkapping

De zijspie van polycarbonaat

Eenmaal een overkapping is voor veel mensen nog net niet voldoende. Het is namelijk zo dat als je een overkapping laten plaatsen tot aan de zijkanten nog ruimte is voor regen en wind. Met een spie van polycarbonaat zorg je ervoor dat ook deze open ruimtes worden afgedicht. Je kunt kiezen voor zowel een spie dat er gedeeltelijk open gedeelte af dicht, of een complete zijnwand. Het voordeel van het materiaal polycarbonaat is dat het zeer stevig en sterk is. Het is zeer goed bestand tegen verschillende weersinvloeden zoals regen en sneeuw. Maar ook tegen de zon is polycarbonaat zeer goed geschikt. Veel materialen verkleuren en verbleken in de loop der jaren door de blootstelling aan UV-stralen. Polycarbonaat is daarentegen uitstekend bestand tegen deze straling en zal dus zijn kleur niet verliezen, ook niet over de loop der jaren.

Hippe led verlichting

Het is natuurlijk prachtig als je geweldig overkapping hebt, eventueel met een spie, maar het is natuurlijk nog mooier als je in het donker ook nog fijn kunnen zetten onder je overkapping en dan ook nog iets kan zien. Dan zijn de led lampen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn voor de terrasoverkappingen een uitstekende optie. Let lampen gebruiken zeer weinig energie en geven een zeer hoog percentage licht. Ook is het mogelijk dat deze led verlichting wordt geleverd in verschillende kleuren. Vaak zijn ze ook regelbaar via een afstandsbediening of bedieningspaneel. Ook een dimfunctie is een van de mogelijkheden.

Een zijwand

Als we het over accessoires voor de overkapping hebben, dan is misschien dit wel de beste van de accessoires voor de overkapping: een zijwand met schijdeuren van aluminium en glas. Op deze manier creëer je eigenlijk een extra woonkamer in je huis door het geheel af te dichten.