Inspiratie voor jouw droomkeuken

inspirerende keuken

Ben je van plan om de keuken in jouw huis te gaan verbouwen? Bijvoorbeeld omdat deze toe is aan vernieuwing of omdat deze niet helemaal naar jouw smaak is? Dan kun je vast wat tips gebruiken over je inspiratie opdoet. Deze tips vind je hieronder in dit artikel.

Tips voor keuken iinspirerende keukennspiratie

Voor het samenstellen van jouw droomkeuken is het handig om foto’s te hebben van een inspirerende keuken: een keuken die helemaal naar jouw smaak is ingericht en dus de inspiratie vormt voor de keuken die je zelf gaat ontwerpen. Voor de ene persoon is dit een keuken die heel landelijk oogt, voor een ander is het juist een minimalistisch strak design: wat voor de een dus geldt als een inspirerende keuken kan voor een ander juist het voorbeeld zijn van hoe hij het niet wilt.

inspirerende keuken

Maak een moodboard

Een belangrijke tip wanneer je een nieuwe keuken uitzoekt is het maken van een moodboard. Dit kun je offline doen door verschillende tijdschriften te bekijken en de keukens die je mooi vindt uit te knippen en op een groot stuk karton te plakken. Je kunt dit echter ook online doen, bijvoorbeeld op een programma als Pinterest. Een voordeel hiervan is dat je een moodboard ook met iemand kunt delen. Vaak is het uitzoeken van een keuken iets wat je samen doet met de andere mensen uit jouw huishouden. Het is dan fijn als je de foto’s direct met elkaar kunt delen en samen kunt bekijken welke foto’s jullie beide mooi vinden.

Ga naar een keukenwinkel

Wanneer je een goed beeld hebt van wat jullie willen kun je het beste langs een fysieke winkel om je wensen daar door te spreken. Op dat moment kun je ook jouw moodboard laten zien zodat de verkoper je gericht enkele keukens uit de showroom kan tonen die aansluiten bij jullie stijl. Hopelijk kun je met deze tips jouw ideale keuken binnenkort uitzoeken!