In 5 stappen een gietvloer plaatsen

De 3 voordelen van een gietvloer voor nieuwbouw

Zo wordt in 5 stappen een gietvloer geplaatst

Wilt u een gietvloer in uw huis laten plaatsen? Een gietvloer bestaat doorgaans uit meerdere lagen. De diverse lagen maken de vloer sterk en duurzaam. En omdat een gietvloer naadloos is, is deze heel eenvoudig in het onderhoud. Een gietvloer gieten is een secuur werkje. Er kan snel iets misgaan en dat kan ten koste gaan van het eindresultaat. Daarom kunt u een gietvloer beter niet zelf gaan plaatsen, maar dit overlaten aan een specialist. In dit blog vertellen we hoe deze specialist in 5 stappen uw gietvloer kan plaatsen.

Stap 1: Voorbereiden van de ondervloer

Een specialist in gietvloeren gieten zal altijd eerst beginnen met het voorbereiden van de ondervloer. Als deze nog niet volledig egaal, droog en schoon is, wordt de vloer voorbewerkt. Een gietvloer kan namelijk alleen goed geplaatst worden op een volledig egale ondergrond.

Stap 2: Aanbrengen van de primer

Zodra de ondervloer goed is, wordt er een primer aangebracht. De primer zorgt ervoor dat de gietvloer goed aan de ondervloer hecht. Daarbij verstevigt de primer de ondergrond, zodat de vloer hier niet intrekt.

Stap 3: Aanbrengen van de schraplaag

De derde stap is het aanbrengen van een schraplaag, ook wel screedlaag genoemd. Deze wordt over de vloer gelegd om eventuele nog overgebleven oneffenheden in de vloer op te vullen en de vloer taai en elastisch te maken. Een ruwe vloer heeft een dikkere schraplaag nodig. Zo ontstaat er een mooie egale ondergrond voor de gietvloerlaag. De schraplaag moet volledig indrogen. Mochten er daarna nog oneffenheden achterblijven? Dan worden die weggeschuurd.

Stap 4: Het leggen van de gietvloer!

Nu al het voorbereidende werk is afgerond, kan het echte werk beginnen: de gietvloer plaatsen! Deze laag heeft natuurlijk de meeste invloed op het uiterlijk van de uiteindelijke vloer. De kleur en stijl worden hierdoor bepaald.

Stap 5: Een beschermende coating aanbrengen

U wilt natuurlijk lang van uw nieuwe gietvloer kunnen genieten. Daarom wordt er een coating op de vloer aangebracht om deze te beschermen. De coating zorgt daarbij ook voor een mooie afwerking. Wilt u ook een stalen deur in uw woning? U leest er hier meer over.