Hypotheekadvies? Lees over Execution only!

Execution only

Wanneer je een nieuw huis wilt kopen, of daar over speculeert dan moet je over erg veel onderwerpen nadenken. De hypotheek bijvoorbeeld. Dan is het verstandig om na te denken over een goede hypotheek. Welke hypotheek neem je, welk bedrag komt erbij kijken, etc. Als je al zekerder bent in het segment en zelf graag een hypotheek wilt regelen dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Een hypotheek afsluiten zonder advies heet Execution only. Een handige manier waarbij je zelf een hypotheek afsluit. Er is hier geen sprake van de tussenkomst van een financieel adviseur. Want wat komt erbij kijken als je zelf een hypotheek afsluit?

Wat komt allemaal kijken bij een execution only en wat zijn de voordelen?

Execution only betekent het zonder hulp afsluiten van een financieel product, in dit geval een hypotheek dus. Het kan erg interessant zijn voor mensen met voldoende kennis van hypotheken. Voor de mensen die al betaald hebben voor een advies en die nog geen product hebben afgesloten, is deze manier een interessante keuze. Een van de grote voordelen bij execution only blijft toch wel de prijs. Je bespaart erg veel geld op advies- en bemiddelingskosten. Doordat je geen kosten betaalt voor de advisering, is het eindbedrag lager. Daarnaast kun je zelf op je eigen moment een hypotheekaanvraag doen. Je kiest zelf voor een hypotheekvorm die het beste bij je past.

Execution only

Zitten er nadelen aan een execution only hypotheek?

Doordat je nu zonder adviesgesprek een hypotheek zou willen afsluiten, ben je volledig op jezelf aangewezen. Het zou kunnen zijn dat je een hypotheek hebt afgesloten zonder je ingelezen te hebben. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen van een hypotheek afsluiten. Het blijft toch erg verstandig om een financieel adviseur in de arm te nemen en alles samen rustig te bespreken. Anderzijds is de eigen verantwoordelijkheid en geen tussenkomst van een buitenstaander ook erg prettig. Je maakt je eigen keuzes. Dus sla zelf je slag!