Hoe u de juiste uitvoering kiest voor uw laminaatvloer

Laminaat is niet meer weg te denken uit de wereld van vloeren! Natuurlijk is dit niet voor niets zo. Wilt u erachter komen wat de vele positieve eigenschappen zijn van laminaat en geholpen worden bij het maken van een goede keuze? Lees dan snel deze blogpost vol met informatie over dit type vloer!

Laminaat van vroeger én van nu

Laminaatvloeren zijn in de jaren 70 uitgevonden door een Zweeds bedrijf. Het eerste laminaat dat werd gemaakt, werd gemaakt van goedkoop materiaal en ook het uiterlijk liet veel te wensen over. Toch was het geliefd bij sommige mensen omdat het een zeer voordelige optie was om de vloer mee te bedekken. Helaas waren de vloeren niet heel duurzaam. Maar, gelukkig is dit allang verleden tijd! Laminaat anno 2023 kent super veel voordelen en is sterk in kwaliteit én uiterlijk verbeterd.

De vele voordelen van een laminaatvloer

Laten we alle voordelen even voor u op een rijtje zetten; allereerst is laminaat zeer onderhoudsvriendelijk! Dit biedt uitkomst voor gezinnen met bijvoorbeeld kinderen of huisdieren. U maakt de vloer eenvoudig schoon met een stofzuiger en dweil. De vloeren zijn kleurvast en duurzaam van aard. Ook zijn er varianten die supergoed tegen vocht kunnen. Daarnaast is de vloer gemakkelijk zelf te zeggen en hoeft u dit klusje niet te laten uitbesteden. Dit scheelt u weer geld dat u voor andere dingen kunt gebruiken!

De keuze is reuze

Laminaatvloeren zijn er in allerlei soorten en maten. Zo kiest u zelf of u voor een simpelere variant gaat, of dat u bijvoorbeeld voor de populaire visgraatvloer wilt gaan. Tegenwoordig is de kwaliteit van laminaat zo verbeterd dat het bijna niet meer van écht hout te onderscheiden is. Ook is het één van de voordeligste opties als u op zoek bent naar een stevige vloer. Neem eens een kijkje in het assortiment laminaat vloeren van Floorlife. Hier kunt u alvast wat inspiratie opdoen. Verder zijn de vloeren in het echt te bewonderen bij een van de vele verkooppunten. Zo is er altijd wel een verkooppunt bij u in de buurt.

Zelf leggen of laten uitbesteden?

Natuurlijk kunt u altijd iemand inschakelen voor het leggen van uw vloer, maar het fijne aan een laminaatvloer is dat u deze vrij gemakkelijk zelf kunt leggen! Zo kunt u het gemakkelijk in uw eentje doen of bijvoorbeeld met hulp van een familielid. Dit bespaart u geld dat u weer kunt besteden aan andere dingen. Voor iedere laminaatvloer zijn er wel bijpassende plinten beschikbaar. Zo werkt u uw vloer mooi af en ziet hij er tiptop uit! Wilt u meerdere ruimtes voorzien van laminaat? Dan is het slim om van tevoren een offerte aan te vragen. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Meer informatie lezen? Klik hier!