Hoe kun je wandlampen in je huis gebruiken?

Bij het inrichten van je huis zijn het de kleine details die een grote impact kunnen hebben. Als je een kamer in je huis een extra speciaal tintje wilt geven, overweeg dan een paar wandlampen toe te voegen. Deze eenvoudige maar stijlvolle armaturen kunnen zowel voor praktische als voor decoratieve doeleinden worden gebruikt. Daarnaast zijn de mogelijkheden eindeloos. In dit artikel leg ik uit hoe je wandlampen in je huis kunt gebruiken.

Een statement maken met wandlampen

Wandlampen zijn een geweldige manier om een beetje flair en elegantie toe te voegen aan elke kamer van je huis. Ze zijn er in allerlei vormen en stijlen, dus je vind er zeker een die past bij de esthetiek van je huis. Of je nu moderne of klassieke ontwerpen verkiest, er zijn genoeg wandlampen waarmee je jouw persoonlijke stijl kunt uitdrukken. Hang ze wel op ooghoogte, zodat ze de ruimte niet overweldigen.

Sfeerverlichting

Een luxe wandlamp is niet alleen voor de show. Ze kunnen ook zorgen voor het broodnodige licht in donkere hoeken of gangen. Je kunt ze zelfs gebruiken als extra verlichting in kamers waar weinig of geen natuurlijk licht is. Als je gaat winkelen voor wandlampen, zorg er dan voor dat je die met dimmers kiest, zodat je de lichtsterkte kunt aanpassen aan hoeveel licht er in de ruimte nodig is. Op die manier hoef je niet alleen op bovenverlichting te vertrouwen.

Accentverlichting toevoegen

Accentverlichting is één van de beste manieren om bepaalde gebieden in je huis te benadrukken en wandkandelaars zijn perfect voor dit doel. Plaats ze boven meubelstukken zoals open haarden, boekenplanken, tafels en stoelen voor een extra laag verlichting die de aandacht vestigt op het stuk waar ze boven geplaatst zijn. Dit is vooral handig als je kunstwerken of foto’s aan de muur wilt laten zien zonder al te veel verblinding door bovenlicht.

Bron: https://www.solfelt.nl/