Hoe creëer je een fijne thuiswerkplek? 

zit sta bureau kopen

Of je nou heel af en toe thuiswerkt of eigenlijk nooit meer op kantoor komt, een plek waar je thuis kunt werken moet comfortabel zijn. Een donkere kamer, slechte stoel, of te klein beeldscherm zullen er allemaal voor zorgen dat het werken een veel grotere klus wordt. Maar hoe creëer je een plek waar je graag bent en productief van wordt? Door de juiste plek te kiezen en oncomfortabele meubels te vervangen door betere alternatieven, zoals bijvoorbeeld een  zit sta bureau, kom je al een heel eind. Maak de plek hiernaast ook gezellig en richt het in zoals jij wilt.

Kies de juiste plek

Je zult wellicht het beste kunnen werken als je dit op een stille plek doet. Als je thuiswerkt is het dus handig om de stilste plek in het huis uit te kiezen. Bijvoorbeeld een zolderkamer waar niet zo veel mensen komen. Het is ook fijn als er genoeg daglicht de kamer in komt, maar plaats je bureau niet direct tegenover een raam zodat de zon niet je ogen in schijnt. Tegen de afleiding kan het ook fijn zijn om je bureau tegen een muur of in een hoek te plaatsen. Als je de werkplek in de woonkamer maakt kun je hem eventueel afschermen met een kast of een roomdivider.

Maak het gezellig

Door een fijne werkplek te maken zul je er graag zijn en misschien wel meer voor elkaar krijgen. Zet bijvoorbeeld een comfortabele 24uurs stoel neer, koop wat planten, installeer gezellig licht, of hang kunst op. Ook een werkplek in de woonkamer of slaapkamer kan erg gezellig worden als je er een apart hoekje van maakt. Als het koud is kun je een mand met een dekentje neerzetten, of een waterkoker en theezakjes in de kamer houden. Alles is mogelijk, afhankelijk van wat jou leuk lijkt! En door naast een gezellige omgeving ook meubels te kopen waar je comfortabel op kunt zitten maak je de werkplek helemaal af.