Het perfecte stage bedrijf zoeken

Voor de ene student is het erg fijn, en de ander vindt het een ramp: stage lopen. Een stage kan misschien wel het beste halfjaar van je studietijd zijn, maar je moet hier natuurlijk wel een goed bedrijf voor hebben. Ook moet de werkplek effectief zijn, en hiervoor kan je kijken naar het Kantoor ontwerp. Als het Kantoor ontwerp namelijk niet goed is, kan het zijn dat je je niet goed kan concentreren en zo kan er dus veel werk verloren gaan. Daarnaast moeten de mensen natuurlijk ook jouw smaak zijn. Vroeger was het misschien standaard, maar nu is het meer apart als je koffie moet halen voor iedereen.

Waar moet je op letten bij een stage

Met het zoeken van het perfecte stage bedrijf kan je eventueel opzoek naar studenten die daar eerder stage hebben gelopen. Zij kunnen je dan hun ervaring vertellen, en op basis daarvan kan je dan een keuze maken. Ook is het goed om eerst een kennismakingsgesprek te houden met degene die misschien wel je stagebegeleider wordt. Hierdoor ga je dus én naar het bedrijf én je leert alvast de mensen kennen waarmee je misschien gaat werken. Bovendien is het verstandig om te praten over je stagevergoeding.

Wat is een goede stagevergoeding

Leraren zullen je vertellen dat het niet altijd nodig is, maar studenten verdienen nu eenmaal die stagevergoeding. Vaak krijgen stagiaires veel taken op zich, en dus ook verantwoordelijkheid. Het zou dus raar zijn als een werknemer hier goed voor wordt betaald, maar een student niet. Ook al is een stagevergoeding niet altijd erg veel, het kan je toch een tevreden gevoel geven en het laat je weten dat je het niet allemaal voor niks doet. Het is namelijk niet fijn om elke dag naar huis te gaan, wetende dat je hard hebt gewerkt en er niks voor terugkrijgt.