Grote meubels verhuizen – tips

Als er een verhuizing op de planning staat, zul je ongetwijfeld ook grote meubels moeten overhuizen. Dit is al gauw een hele klus. Grote meubels zijn namelijk vaak niet alleen zwaar, maar kunnen ook erg ingewikkeld zijn om naar je nieuwe woning te krijgen, bijvoorbeeld wanneer de bank niet door de deur blijkt te passen. Maar hoe maak je je verhuizing wat gemakkelijker, ook als het aankomt op het verhuizen van de wat grotere meubels? Je vindt hier wat tips.

Regel geschikt vervoer

Voor het verhuizen van grote meubels is het uiteraard van belang dat je het juiste vervoer regelt. Sommige dingen zullen in je auto passen, maar voor grote meubels heb je al gauw een busje nodig. Wellicht kun je overwegen een goed verhuisbedrijf hiervoor in te schakelen, zoals http://www.vanderveldeverhuizingen.nl. Zo weet je zeker dat je meubels op de juiste manier vervoerd worden.

Meet de boel op

Uiteraard is het ook handig om van tevoren alles al goed op te meten. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan, als een meubel niet blijkt te passen in je nieuwe woning. In dat geval kun je misschien beter een nieuw meubelstuk aanschaffen, die beter past. 

Bescherm je meubels

Ook bij grote meubels is het van belang dat je deze goed beschermt. Je kunt hiervoor verhuisdekens gebruiken, of bubbelplastic. Uiteraard wil je er ook voor zorgen dat je zelf geen schade oploopt. Doe dus voorzichtig en trek geschikte kleding aan voor deze verhuisklus.

Regel versterking

Ook als je een verhuisservice inhuurt, kan het goed zijn om zelf ook nog wat helpende handjes te regelen. Zo bespaar je tijd (en kosten) en vele handen maken licht werk. Vergeet bovendien de verhuizers niet te voorzien wat wat lekkers om te eten en/of drinken, dit zullen ze zeker kunnen waarderen.