Garagedeuren aanschaffen

Stel dat je garagedeuren aan vervanging toe zijn. Al vele jaren hebben de oude deuren hun diensten bewezen, maar ze zijn nu dan toch echt aan vernieuwing toe. Je gaat op zoek naar een specialist die de deuren kan inmeten en monteren. Daar zijn professionele vakmensen voor nodig. Door ervaring en het jarenlange dagelijkse plaatsen van deuren voor de garage zal de vakspecialist precies weten welke deuren je nodig hebt. Daarbij is de kans groot dat je veel meer keuze uit verschillende garagedeuren hebt dan toen je de oorspronkelijke aanschafte. Dit komt omdat er door de jaren heen steeds meer verschillende soorten modellen bijgekomen zijn. Laten we er een aantal van bespreken.

Soorten deuren voor de garage

In onderstaande alinea’s bespreken we een aantal populaire soorten garagedeuren. Zo krijg je een goed beeld van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

Kanteldeuren
Kanteldeuren voor garages hebben een hoge veiligheid door de flexibele beschermkappen en kunnen veilig worden geopend en comfortabel worden gesloten. Ze zijn vaak voorzien van een draaigrendelslot. De deuren kantelen tijdens het open en sluiten naar buiten toe. Het is dus belangrijk om er zeker van te zijn dat daar bij jouw oprit voldoende ruimte voor is.

Sectionale deuren

Dit type deur bestaat uit horizontale lamellen. Deze garagedeuren worden verticaal geopend. Het is een elegante deur die altijd toepasbaar is, voor elke vorm van de deuropening is deze deur te gebruiken.

Roldeuren voor de garage

Met deze deuren houd je meer plaats in de garage over, omdat je het plafon vrijhoud en dus kunt gebruiken om spullen onder op te bergen. Het is een prima deur die gemakkelijk is in het gebruik.

Openslaande houten garagedeuren

Wanneer een authentieke uitstraling bij je huis past, kies dan voor een openslaande garagedeur. Materiaal, stijl en vormgeving maken dat openslaande deuren de uitstraling van je woning aanzienlijk kunnen verfraaien. De ruime keus in garagedeur onderdelen maken deze deur helemaal compleet. De houten deuren worden voorzien van een mooi afgewerkte grondlaag. Het merantihout waar deze deuren van zijn gemaakt gaat bovendien jaren mee.

Anti-inbraak

De deuren van de garage kunnen nogal is het doelwit van inbraak zijn. Je kunt veel leed besparen door de struiken die rondom de garage groeien flink te snoeien, zodat alles goed overzichtelijk wordt. Ook het aanbrengen van sensorverlichting kan inbrekers afschrikken. Natuurlijk is het ook verstandig om een alarminstallatie te laten installeren.

Wanneer de dievengilde door de garage naar binnen kan komen, is hij ook zo in de woonruimte. Een goed advies is dan ook om garagedeur onderdelen aan te schaffen in de vorm van een railblokkeringstang. Deze stang zorgt er voor dat de garagedeur niet open te krijgen is.

(Kind)veiligheid

Naast het verkleinen van de kans op inbraak is het uiteraard ook van belang dat de deur veilig is voor kinderen. Wanneer er kinderen rondom het huis spelen moet het voor hen onmogelijk zijn om bijvoorbeeld hun vingertjes tussen de veren van de deur te krijgen. Sommige fabrikanten hebben daarom allerlei maatregelen in hun ontwerp meegenomen om de kans op ongelukken zo klein mogelijk te maken. Vraag bij een specialist om advies.