Ga voor een unieke eclectische stijl en gooi alles lekker door elkaar

Het inrichting van een woning kan soms een hele uitdaging vormen. Zeker als je nog oude meubels heb uit je vorige woning of wanneer je gaat samenwonen en je hebt beide een heel andere stijl. Wat doe je met die oude klok, koop je een nieuwe bank of kan deze er nog wel een tijdje mee door? Wellicht is die oude klok nog wel op te knappen en kan die een modern tintje krijgen. Er is zoveel mogelijk, maar het is goed om te weten wát er mogelijk is alvorens je ergens aan begint. In dit artikeltje word je meegenomen langs verschillende (kostenbesparende) tips voor het inrichten.

Niet alles hoeft niet te zijn en hoeft ook niet uit 1 stijl te bestaan

Wanneer je 2 verschillende huishoudens gaat combineren kom je er soms achter dat er twee verschillende stijlen zijn die op een of andere manier toch gecombineerd dienen te worden. Laat je hierdoor niet afschrikken, want er is heel veel mogelijk wanneer je voor zo’n situatie komt te staan. Het combineren van verschillende stijlen om tot 1 geheel te komen bestaat namelijk zelfs bij professionele stylisten. Het combineren van deze stijlen wordt ook wel eclectisch genoemd. Een eclectische stijl kan soms een uitdaging zijn om goed tot z’n recht te laten komen. Maar wanneer dit lukt, heb je een geweldig stijlvol ingerichte woning.

Ga aan de slag met een kwast en wat verf

Wellicht is een meubelstuk niet helemaal meer van deze tijd. Ga daarom aan de slag met wat schuurpapier, een kwast en wat verf. Zo kan je een bestaand meubelstuk voor weinig geld een nieuw leven geven. Ook wanneer deze van origine niet bij je inrichting past, kan je met een likje verf een mooi bijpassend meubelstuk maken!