Financiering kunststof kozijnen

financiering kunststof kozijnen

Kozijnen zijn niet opvallend, maar wel belangrijk. Door te kiezen voor kunststof kozijnen, heb je ook gelijk de keuze gemaakt voor onderhoudsvrij, en daardoor milieuvriendelijk. Alleen al om die reden is financiering kunststof kozijnen een slim idee. Maar wat is er belangrijk aan kozijnen?

financiering kunststof kozijnen

Isolerende werking

Het is belangrijk dat een kozijn goed aansluit tegen de muur. Als er tussen het kozijn en de muur een kier zit, dan komt daar een tocht met stof door naar binnen, je stookt letterlijk voor buiten en je kunt blijven schoonmaken. Maar ook het kozijn zelf moet niet teveel kou of warmte doorlaten, en bij kunststof kozijnen zit dat wel goed. Als je in het kozijn ook nog het goede glas laat zetten heb je een geïsoleerde woning. Om naar goed geïsoleerd toe te werken kun je het beste jezelf verdiepen in de U-waarde. Maar kunststof als bouwmateriaal heeft meer voordelen t.o.v. hout.

Geen onderhoud is geen vluchtige stoffen en fijnstof

Hout kan rotten. Een kozijn opschilderen is daarom ook een vak, een goede schilder gaat net te ver met de verf, een randje van de ruit komt ook in de lak te zitten zodat het niet kan inwateren. Maar zulk onderhoud is belastend voor het milieu. Het begint met het schuren, er komt dan fijnstof vrij en dat hebben we al teveel in de lucht, en ondanks dat moderne verfsoorten milieuvriendelijk zijn komen er vluchtige stoffen vrij. Kunststof kan niet rotten, dat hoef je nooit over te schilderen. Financiering kunststof kozijnen betekent als je de rente en aflossing voorbij is dat je dan kozijnen hebt waar geen kosten aan zijn. Je kunt er vanuit gaan dat een woning met onderhoudsvrije kozijnen makkelijker te verkopen is voor een goede prijs. Wat kost tegelijk met ramen zemen een doekje over het kozijn halen? Dat kost niets, dus dat is een kostenbesparing. Een andere besparing is de lagere energierekening omdat de woning beter geïsoleerd is. Kunststof kozijnen is aan alle kanten voordeel op voordeel, het is slim om zulke kozijnen te kopen.