Een multifunctionele zoldervloer: opbergruimte en extra kamer

Zolder

De zolder is vaak een vergeten ruimte in huis die vooral dient als opslagruimte. Wist je dat je met de juiste vloer deze ruimte multifunctioneel kan maken? Naast extra opbergruimte kan je met een zoldervloer namelijk ook een extra kamer creëren. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een multifunctionele zoldervloer en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste vloer.

Opbergruimte creëren met een zoldervloer

Een zoldervloer kan dienen als extra opbergruimte voor spullen die je niet vaak gebruikt, maar toch wilt bewaren. Door het plaatsen van een zoldervloer kan je namelijk de ruimte onder het schuine dak benutten, wat anders vaak verloren gaat. Je kan bijvoorbeeld planken of kasten onder de vloer plaatsen om extra opbergruimte te creëren.

Extra kamer creëren met een zoldervloer

Een zoldervloer kan ook dienen als basis voor een extra kamer op zolder. Hierbij is het wel belangrijk dat de zolder hoog genoeg is en er voldoende daglicht binnenkomt. Je kan bijvoorbeeld een slaapkamer, werkkamer of speelkamer maken op zolder. Door het plaatsen van een vaste trap kan je de zolder bovendien beter toegankelijk maken. Op deze extra kamer kan je bijvoorbeeld tapijttegels plaatsen voor extra comfort.

Waar op letten bij het kiezen van de juiste zoldervloer?

Bij het kiezen van de juiste zoldervloer zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Zo is het belangrijk om te kijken naar de draagkracht van de vloer. Niet alle vloeren zijn geschikt om veel gewicht te dragen, dus let hier goed op. Daarnaast is de hoogte van de zoldervloer van belang. Als je een extra kamer wilt creëren, moet je voldoende hoogte hebben om er comfortabel in te kunnen staan.