Een make-over voor de woonkamer: welke verf gebruik ik?

Wanneer je de woonkamer weer eens goed wilt opknappen is het verven van muren en hout een van de grootste en belangrijkste klussen. Echter zijn er enorm veel verschillende soorten verf waardoor het lastig kan zijn om alle opties goed met elkaar te vergelijken. Echter is onderzoek naar de juiste verf wel belangrijk, aangezien de kwaliteit van de verf een grote impact heeft voor het eindresultaat. Aspecten zoals de ondergrond en het materiaal zijn dan ook beslissend in het soort verf wat je gaat kopen. In dit artikel helpen we je een handje verder.

Muurverf

Wanneer je de muren van je woonkamer wilt verven is het belangrijk om een goede grondverf aan te brengen, aangezien dit zorgt voor een betere hechting en afsluiting van de nieuwe verflaag. Nadat deze grondlaag is gedroogd kan je de verf van de gewenste kleur aanbrengen. Hierbij kan je kiezen uit verschillende glansgraden. Matte verf heeft bijvoorbeeld het voordeel dat het makkelijk is bij te werken met een losse kwast, maar deze soort is wel weer minder vlekbestendig.

Kozijnen, deuren en ramen verven

Gaat u de kozijnen, deuren of ramen verven? Dan is hoogglans verf de beste optie. Deze verf is namelijk vochtbestendig en eenvoudig groot te maken. Dit kan belangrijk zijn bij afsluitende onderdelen omdat deze ervoor zijn om vocht en vuil buiten te houden. Wijzonol verf heeft enorm goede kwaliteit verven om dit te doen.

Houtverf

Om hout mooi en beschermd te houten is een goede laklaag erg belangrijk. Er zijn enorm veel goede soorten lakverf op de markt. Het merk Trae Lyx verkoopt bijvoorbeeld lakverven van topkwaliteit. Het kan handig zijn om eens in de paar jaar houten meubelen of vloeren opnieuw te lakken om de kwaliteit hoog te houden.

Wil je ook nog nieuwe verf kopen om jouw woonkamer mooi te houden? Op verf.nl vind je alle verf van topkwaliteit!