Een hottub onder de overkapping

hottub-fabrikant

Een mooie plek voor een hottub kan onder een overkapping zijn. Een hele grote voordeel die je hieruit kan halen is dat je altijd droog in een hottub kunt zitten wanneer je dit graag wilt. Want wanneer je een tub in de buitenlucht hebt staan, zonder een dak boven je hoofd dan kan het zo zijn dat je nat wordt van de regen of van de sneeuw in de winter. Want ook in de winter is het namelijk lekker om in een hottub te zitten, want je lichaam wordt goed verwarmt door de warmte van het water. Daarom biedt een tub onder een overkapping veel mogelijkheden.

Afvoer door het dak heen

Wanneer je al een overkapping hebt in de tuin dan kan je hier gemakkelijk een hottub onder installeren. Wel is het heel erg belangrijk dat je dit doet op een manier dat dit veilig is. De tub moet dan namelijk zo worden geïnstalleerd met een daarvoor bestemde veilige ondergrond. En wanneer je een hottub in de tuin hebt, die wordt verwarmd door een houtkachel dan moet je natuurlijk de afvoer op een veilige manier verwerken en laten leiden naar boven in het dak. Dit moet op een professionele manier gedaan worden omdat dit de veiligheid verzekert.

Een stevige ondergrond

Naast dat het een eis dat een houtgestookte hottub een veilige afvoer moet hebben. Is het ook een eis dat de hottub staat op een stevige veilige plek. Het is in ieder geval een stevige plek wanneer de ondergrond ervoor gemaakt is om zulke gewichten te kunnen dragen. Hiervoor zijn bepaalde materialen in ieder geval goed geschikt voor. De plek is veilig wanneer de tub op een rechte, vlakke ondergrond wordt geplaatst. Het is ook belangrijk dat de tub op een plek staat dat dit veilig is gezien de omheiningen. De veiligheidseisen kan je gemakkelijk online vinden of bij een aanbieder.