Dit zijn dé voordelen van epoxyvloeren

In tegenstelling tot vele andere soorten vloeren, ziet epoxy er niet alleen goed uit voor jouw bedrijf, het brengt ook een hoop andere voordelen met zich mee. Epoxy vloeren zijn een van de meest duurzame, vlekbestendige en onderhoudsvriendelijke vloeren van dit moment. Epoxy komt in een reeks van verschillende afwerkingen en texturen, dus je kunt een epoxy optie kiezen die perfect past bij de ruimte (en zelfs jouw persoonlijke stijl). Hier zijn enkele van de top voordelen van het installeren van een epoxy vloer in uw winkel, magazijn of bedrijfspand:

Duurzaam en krasbestendig

In tegenstelling tot veel andere soorten vloeren is epoxy is ongelooflijk duurzaam en krasbestendig, waardoor het de perfecte keuze voor verschillende bedrijfsruimtes. Of het nu geïnstalleerd wordt in een magazijn, winkel, of andere commerciële ruimte – epoxy is bewezen om meer slijtage te weerstaan dan de meeste andere soorten vloeren, waardoor het een geweldige keuze voor industriële omgevingen. Als je je zorgen maakt over mogelijke schade aan jouw vloer, is epoxy een geweldige optie. Naast krasbestendig, het is ook zeer duurzaam. Welk type epoxy je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat het een leven lang meegaat. Epoxy vloeren zijn zo duurzaam dat het zelfs kan worden geïnstalleerd in vochtige ruimtes. Plus, epoxy is zeer goed bestand tegen schade, dus zelfs als het wordt bekrast, hoef je je zich geen zorgen te maken over of de kras zich verspreid over de vloer. 

Het is bestand tegen vlekken

Een epoxy vloer is ongelooflijk gemakkelijk schoon te maken. We hebben al erkend hoe duurzaam het is, maar wat je misschien niet weet is dat het ook extreem vlekbestendig is. Epoxy staat bekend om zijn vermogen om zelfs de zwaarste schoonmaakmiddelen te weerstaan, en het stoot zelfs vuil en vloeistoffen tot op zekere hoogte af. Als je iets morst op de epoxyvloer, hoef je niet in paniek te raken. Je veegt het namelijk zo weg met een vochtige doek! Epoxyvloeren zijn namelijk bestand tegen een groot aantal chemicaliën en zuren, en dat kan nog wel eens van pas komen bij industriële ruimtes. 

Verschillende texturen en afwerkingen

Terwijl sommige soorten vloeren alleen komen in één soort, komt epoxy in een reeks van verschillende texturen en afwerkingen. Je kunt kiezen uit een verscheidenheid van afwerkingen, zoals mat, satijn, en glanzend, en je kunt zelfs kiezen uit verschillende texturen, waaronder glad, getextureerde, geborsteld, en nog veel meer. In feite kun je kiezen uit meer dan 50 verschillende texturen en afwerkingen, wat betekent dat de opties erg uiteenlopend zijn. Op die manier kun je de perfecte epoxy vloer kiezen voor jouw bedrijf. Naast textuur en afwerking kun je ook kiezen uit twee verschillende soorten epoxy: 2-componenten epoxy en 1-componenten epoxy. Tweedelige epoxy is een tweedelig mengsel dat moet worden gemengd en op de vloer aangebracht, terwijl 1-delige epoxy een eendelig mengsel is dat direct op de vloer kan worden aangebracht.

Gemakkelijk te reinigen en onderhouden

Je kunt de epoxyvloer schoonmaken met een vochtige doek, of je kunt een gespecialiseerde reiniger gebruiken als de vloer bijzonder vuil wordt. Epoxy kan bij gelegenheid worden gedweild of licht geschrobd met een bezem/schrobborstel. In tegenstelling tot andere soorten vloeren hoef je de epoxyvloer niet elke dag te dweilen, waardoor hij gemakkelijk te onderhouden is. In feite hoef je weinig meer te doen dan de vloer afnemen met een vochtige doek.. Dat gezegd hebbende, kan epoxy worden gedweild met een emmer water en een schoonmaakmiddel, of u kunt een spray-mop gebruiken met een schoonmaakmiddel op waterbasis. Let op, gebruik nooit schoonmaak chemicaliën op de vloer.