Dit moet je weten over hout als bouwmateriaal

Ben je een echte klusser en nog op zoek naar goed bouwmateriaal voor je volgende project? Overweeg dan eens om met hout aan de slag te gaan. Hout is namelijk ideaal als bouwmateriaal. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Veelzijdig

Hout als bouwmateriaal is erg veelzijdig, je kan er van alles mee doen. Je kan het op verschillende manieren bewerken waardoor je het aan kan passen naar jouw wens. En het fijne is, is dat als je er op uitgekeken raakt je het opnieuw kan bewerken. Daarnaast is hout een heel hip materiaal wat eigenlijk nooit uit de mode raakt. Ook is hout in veel verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Dus mocht je geen zin hebben om het zelf te bewerken, kan je vast iets vinden wat je mooi vindt.

Douglashout

Een van de verschillende soorten hout dat bestaat, is douglashout. Dit is een redelijk bekende houtsoort en bij veel klussers geliefd. Een groot voordeel van douglashout is namelijk dat het heel lang mee gaat. Het kan wel zo’n 15 jaar mooi blijven! Je kan douglashout zowel geschaafd als ongeschaafd kopen.

Vurenhout

Een andere houtsoort is vurenhout. Vurenhout komt van de fijnspar. Dit is een jonge boom waardoor het hout erg zacht is. Hierdoor is dit een houtsoort die je gemakkelijk kan bewerken. Het is licht in gewicht en goed verkrijgbaar. Daarnaast is het ook een relatief goedkope houtsoort. 

Ben je nog op zoek naar mooi hout voor jouw klusproject? Neem dan eens een kijkje op de website van Houtdirect voor een ruim aanbod hout.