Dakrenovatie: wat kost het en zijn er subsidies?

Dejongbv.nl

Een nieuw dak staat niet bij iedereen op hun verlanglijstje. Dat is omdat het vaak een intensieve ingreep is. Toch kun je er soms niet omheen. Maar wat kost zo’n dakrenovatie eigenlijk? 

Wat kost een dakrenovatie?

Een dakrenovatie hoeft niet te duur te zijn, en in sommige gevallen is het juist de goedkopere optie. Wanneer je een oud dak hebt waar elke week wat aan moet gebeuren kun je bijvoorbeeld beter een nieuw dak laten leggen. Maar wat kost een dakrenovatie nou precies? 

Werkzaamheden Prijs 
Plat dak renoveren € 75,- tot € 100,- per m²
Schuin dak renoveren € 75,- tot € 130,- per m²
Het verschil in prijs dus deze twee renovaties ligt hem vooral in het materiaal. Het ligt dus niet alleen aan een schuin of plat dak. Bij een plat dak heb je ook nog de keuze tussen verschillende soorten dakbedekking. En zo ben je met EPDM – dakbedekking bijvoorbeeld goedkoper uit dan met PVC- dakbedekking. De reden dan een schuin dak duurder is, heeft te maken met het feit dat het werk complexer is. 
Nieuwe nokvorsten€ 50,- tot € 100,- per meter
Nieuwe dakgoten€ 65,- tot € 100,- per meter
Dakbeschot vernieuwen€ 85,- tot € 150,- per m²
Vaak zijn deze werken extra’s, maar ze zijn niet minder belangrijk. Vooral nieuwe dakgoten zijn erg belangrijk. Wanneer een dakgoot namelijk kapot is, is de kans op een daklekkage veel groter. Dit komt omdat het water dan niet goed kan weglopen. 

Voor meer informatie over dakrenovaties en de subsidies hiervoor raden we Dejongbv.nl aan. 

Dejongbv.nl

Subsidies dakrenovatie

Een subsidie is niet hetzelfde als een investering. Ondanks dat je bij beide geld kunt krijgen van de overheid gaat het bij een investering vaak over een activiteit met een voor de hand liggende economisch belang. Bij een subsidie ligt het minder voor de hand. 


Bij en dakrenovatie heb je niet veel subsidies waar je voor in aanraking kunt komen. Er is eigenlijk maar één waar je mogelijk recht op hebt. Wanneer je kiest voor een dakrenovatie met isolatie heb je namelijk mogelijk kans op de subsidie Energiebesparing Eigen Huis. Wel moet je naast deze isolatie een andere energiebesparende maatregel nemen.