Cortenstaal voor een mooie moderne tuin

Cortenstaal

Of je nou je tuin aan het aanleggen bent of hem misschien gewoon even wilt opfleuren, soms kun je wel eens vastlopen hierbij. Een goede tip hiervoor kan het aanschaffen van cortenstaal zijn. Deze soort staal is nog niet bij iedereen even bekend maar past qua looks en qua materiaal ontzettend goed in heel veel tuinen. De prijs is iets hoger dan dat van normaal staal, maar wanneer je kijkt hoe goed cortenstaal tegen het weer kan en hoe mooi het staat in de tuin, is het zeker waard om even op internet te speuren of dit wat voor jouw tuin is.

Cortenstaal

Wat is cortenstaal?

Zoals eerder gezegd, cortenstaal is een bepaald soort staal. Hierin zitten ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom gemengd, wat dit een perfect materiaal maakt. Wanneer cortenstaal een tijdje buiten staat, krijgt het staal na een aantal maanden een mooie oxidatielaag. Deze laag zorgt er op een positieve manier voor dat het staal beschermd wordt tegen de weersomstandigheden, waardoor het niet verder roest. Het kan hierdoor erg goed tegen alle Nederlandse weersomstandigheden en is gemaakt voor elke tuin.

Waarom zou ik kiezen voor cortenstaal?

De oxidatielaag die ontstaat na een aantal maanden zorgt ervoor dat het staal een mooie oranje/bruine kleur ontwikkeld, die het oog trekt maar tegelijkertijd niet stoort. Het past hierdoor bij zowel een wat modernere als een klassieke tuin. Het is bovendien op een hoop manieren inzetbaar. Zo kun je een vuurschaal laten maken van cortenstaal, of bijvoorbeeld een plantenbak. Bij professionals kan dit meestal zelfs op maat.