Camerabeveiliging is niet meer weg te denken

Het is een beetje een vreemd idee, maar waar je ook komt en wat je ook doet, er is altijd wel een camera in de buurt die jouw doen en laten in de gaten houdt.  Nu hoeft dat geen enkel probleem te zijn. Als jij niets fout doet en er gebeurt verder ook niets, zal niemand de tijd nemen om al die beelden terug te kijken. Maar wanneer jij in een winkelcentrum bent en je bent getuige van een winkeldiefstal, dan kan het zomaar zijn dat jij ook op beeld staat van de Hikvision dome camera. Ook dan hoeft er nog niets aan de hand te zijn, jij hebt immers nog steeds niets verkeerd gedaan. Camerabeveiliging is helemaal van nu. Het is niet meer weg te denken uit het straatbeeld en uit de winkels.

Steeds meer particulieren hebben camerabeveiliging

In veruit de meeste gevallen zal het hier gaan om een deurbel die voorzien is van een camera, maar er zijn ook mensen die nogal afgelegen wonen en die camerabeveiliging hebben geïnstalleerd op hun erf. Ze krijgen dan, dankzij de camerabeveiliging, een melding wanneer iemand het erf op komt. Ook kunnen zij zien wie er het erf op komt. Dat geeft een fijn en een veilig gevoel.

Er zijn wel regels

We hebben allemaal een paar weken geleden dat filmpje gezien van dat huis dat door een gasexplosie met de grond gelijk werd gemaakt. Dat filmpje is opgenomen met camerabeveiliging. Maar eigenlijk had dat huis niet op de film mogen komen. Je mag met camerabeveiliging alleen je eigen erf in de gaten houden. Niet de hele straat of zelfs maar de tuin van de buren. Laat staan de overkant van de straat. Nu was het filmpje in dit geval wel handig voor de brandweer en de politie, maar eigenlijk mag het dus niet. Let daar wel op als je een camera gaat installeren.

Geef aan dat er beveiliging is

Heb jij bij je bedrijfspand last van hangjongeren die, in het weekend en 's avonds rommel maken op je erf? Dan kun je daar op verschillende manieren tegen optreden. Zo kun je een felle bouwlamp op een sensor plaatsen, het donkere, beschutte plekje is dan in één klap verdwenen. Maar je kunt er ook voor kiezen om, goed zichtbaar, maar buiten het bereik, camera's op te hangen. Zet er dan vooral een bordje bij dat er sprake is van camerabewaking en je zult zien dat deze jongeren een andere plek gaan zoeken.